Coronaprotocol per 6 november 2021

Dinsdag 2 november is aangekondigd dat per zaterdag 6 november een coronatoegangsbewijs verplicht is om toegang te krijgen tot de georganiseerde binnensport voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Dit geldt ook voor het publiek.

Voor VC ODI en het betreden van onze sporthal De Klep, inclusief de kantine, betekent dat het volgende:

  • Voor het betreden van Sporthal De Klep dient iedereen van 18 jaar en ouder in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs (QR code). Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud.
  • Dit geldt zowel voor sporters als publiek.
  • Tevens geldt het voor het publiek het advies om 1,5 meter afstand aan te houden.
  • Er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, arbitrage/scheidsrechters, alle vrijwilligers.
  • Dit geldt niet voor ouders die meerijden naar uitwedstrijden, zij moeten bij binnenlocaties wel een coronatoegangsbewijs tonen.

Verder blijven de basisregels gewoon van kracht, zoals thuisblijven en testen bij klachten, geen handen schudden en het regelmatig wassen van je handen.

Tot slot nog het verzoek om als iemand om uw QR-code vraagt diegene niet in verlegenheid te brengen door discussies aan te gaan. Diegene doet slechts wat hem/haar wordt gevraagd en we proberen op die manier toch het volleyballen nog zoveel als kan mogelijk te maken.