Ledub DS2 (3) – ODI DS1 (1)
25-19, 18-25, 25-23, 25-14

De international pers sprak van “the clash of champions”, twee promovendi uit de derde divisie die op de eerste competitiedag de strijd tegen elkaar mochten gaan om te laten zien dat ze in de tweede divisie thuishoren.

De slogan van Ledûb luidt “on fire”, dus ODI toog gewapend met brandblussers richting Budel, “gebrand” op een goede competitiestart. Na afwikkeling van het kleedkamerritueel (zie social media voor de beelden), betrad Dames 1 de arena en kon zich gaan prepareren voor de wedstrijd. Nadat Elke geslaagd was voor haar aanvoerdersexamen, klonk het eerste fluitsignaal en de eerste rally van seizoen 2019/2020 in de tweede divisie was een feit. Let’s go yellow!

Brandde het Budelse fire te heftig? Stond de brandblusser nog in het kleedlokaal? Of was dames 1 gewoon nog wat Onwennig Door alle nieuwe Inzichten van de nieuwe trainer? Wat we wel weten is dat de eerste set verloren ging met 25-19. Geen paniek, aangezien winnen vandaag niet het doel was. Persoonlijke doelen konden met de bosjes worden afgevinkt: tikballetje, uit via touché, sisterblock en ga zo maar door.

De tweede set ging ODI vrolijk door met het afstrepen van doelen. Dit keer lag het tempo hoger, net zoals de servicedruk. Het vuurtje was aardig onder controle en zonder al te veel problemen hengelde dames 1 de tweede set binnen.

In de derde set hielden beide teams elkaar goed in evenwicht. Na de gecontroleerde winst van de tweede set probeerde ODI het Budelse vuurtje verder in te dammen en dat leek in eerste instantie te lukken. Helaas wist Ledûb op 23-23 twee vonkjes te produceren waardoor de derde set met 25-23 verloren ging.

Ai, die kwam hard aan in zowel Oost-, West-, als Middelbeers en omstreken (Tilburg, Reusel, etc.). Uitstekend spel laten zien, goede invalbeurten, wat wil je nog meer? Nou, een vijfsetter! Helaas zorgden de vonkjes uit de derde set voor een enorme steekvlam in de vierde. ODI zakte door de hoeven en Ledûb leek de set eenvoudig naar zich toe te aan trekken. Vlak voor het einde toonde dames 1 nog een teken van leven door een mooie serie punten te scoren, maar het bleek onvoldoende voor een ommekeer. Uiteindelijk ging de set met 25-14 verloren en stond er een 3-1 voor Ledûb op het scorebord.

Waren het de zenuwen? Waren het de puntjes die nog niet helemaal op de i stonden? Geen idee. Wat we wel weten is dat we nagenoeg alle persoonlijke doelen konden afvinken na de wedstrijd en dat we helemaal niet ontevreden mogen zijn over de wedstrijd. Heel even balen, dinsdag en donderdag weer volle bak trainen, zaterdag herkansing.

Verliezers hebben een excuus, winnaars hebben een plan! We gaan er alles aan doen om de volgende keer het sein brand meester te geven!

Let’s go yellow!