De Oranje volleybaldames zijn gestart aan de voorbereiding op het WK volleybal. Het WK wordt gespeeld van 29 september t/m 20 oktober 2018 in Japan. Een belangrijk onderdeel van de voorbereiding vormt het nieuwe oefentoernooi: Rabobank Super Series. Oranje speelt in Hoogeveen en Eindhoven tegen drie internationale topteams: Italië, Rusland en Turkije. Een spektakel waar elke volleyballiefhebber bij wil zijn!

De volleybaldames werken momenteel op Papendal keihard met bondscoach Jamie Morrison en de rest van de staf om optimaal voorbereid te raken voor het WK. Naast veel en hard trainen was er ook de wens om oefenwedstrijden te spelen tegen aan aantal sterke tegenstanders. Dat is geregeld voor de Oranje dames. In aanloop naar het WK in Japan spelen de volleybaldames de Rabobank Super Series op Nederlandse bodem. Een mooie kans voor elke Oranjefan om de dames deze zomer nog een keer in eigen land te bewonderen.

De Rabobank Super Series bestaat uit een interessante vierkamp. Het team van Morrison gaat de degens kruisen met Italië, Rusland en Turkije. Vier internationale topteams, het zal ongetwijfeld spectaculaire duels opleveren. In de Volleybal Nations League troffen de teams elkaar ook al, dat werden zeer spannend een mooie wedstrijden. Oranje won toen nipt met 3-2 van Turkije, won op imponerende wijze met 3-0 in en van Rusland en verloor met 2-3 van de Italiaanse ploeg. Oranje zal tegen de Italianen zeker voor revanche gaan.

De poulewedstrijden van de Rabobank Super Series worden gespeeld in Het Activum in het Drentse Hoogeveen. Daarna volgen er (kruis) finales in het Indoor Sportcentrum in Eindhoven.

Programma Rabobank Super Series:
Hoogenveen:
Dinsdag 7 augustus 2018
16.30 uur Italië – Rusland
19.00 uur Nederland – Turkije

Woensdag 8 augustus 2018
16.30 uur Rusland – Turkije
19.00 uur Nederland – Italië

Donderdag 9 augustus 2018
16.30 uur Turkije – Italië
19.00 uur Nederland – Rusland

Eindhoven:
Zaterdag 11 augustus 2018
14.30 uur halve finale
17.00 uur halve finale

Zondag 12 augustus 2018
14.30 uur 3-4
17.00 uur 1-2

Kijk voor meer informatie en tickets op https://www.volleybal.nl/rabobank-super-series