SPIVO DS 1 (3) – ODI DS 1 (1)

Vandaag reisde ODI dames 1 af naar het oude bekende Spijkenisse waar zij SPIVO dames 1 troffen. Daar werden we verwelkomd met een mooi stukje speelgeschiedenis. Inclusief details in een gedrukt boekje. Mooi om te zien dat ze ons niet zijn vergeten. We zijn gebrand om te winnen. Na een energizer in het kleedlokaal betraden vol moed het veld.

De eerste set werd fel gestart en ging gelijk op. Met goede passes en goede keuzes in de set-ups van onze Klène. Waardoor de blokkering van Spivo zoek werd gespeeld en we voluit konden aanvallen. Helaas trokken we aan het kortste eind en ging de set met 26-24 naar de tegenstanders. Tijd om de puntjes op de i te zetten en net twee procent extra te geven.

De volgende set ging wederom gelijk op. Er werd fel gespeeld, ruzie gemaakt met de tegenstander. De kaarten vlogen om onze oren en werden weer teruggetrokken (helaas Roel, je staat dus nog steeds op 0 kaarten). Helaas was onze i ook deze set eentje zonder puntjes en verloren we deze set nipt.

Oké, 2-3 dan. We zijn dichtbij, soms zelfs beter, maar het valt elke keer net de verkeerde kant in. We gaan voor een 2-3, dat is tenslotte wel het meest eerlijk. Set 3: we zijn het even kwijt. Er werd niet voluit gegaan, het vertrouwen was even weg, teveel foutjes die ervoor zorgden dat Spivo in hun spel kwam en liet zien waarom ze in de tweede divisie staan. Deze set verloren we wederom.

1 puntje dan! Alsjeblieft?! We hebben het zo verdiend. En ja hoor: we weten ons te herpakken. We hebben er plezier in en juichen overtuigend na elke bal die we scoren, tot ergernis van de tegenstanders. We liepen ver uit, op het einde werd het nog even spannend. Maar na een bal die uitviel na een blokkade van Spivo, die zorgde voor ophef bij de meiden aan de andere kant van het net. De set werd uiteindelijk beslist door de scheidsrechter door het geven van een rode kaart aan het hele team uit Spijkenisse. De set was voor ons. Een terecht punt mee naar de Beerzen.

Samenvatting: we weten waar we aan moeten werken. Net 2 procent extra geven. En zoals Roel het zou zeggen: verliezers hebben een excuus, winnaars een plan. Dinsdag en donderdag trainen, zaterdag herkansing. En wel: in De Klep. Kom je ons aanmoedigen? We beloven een spektakelwedstrijd.

Dit verslag is geschreven door: Vis en Pien
Wij geven de pen door aan…..